HOME
Info Wilhelminasluis
Dagelijks Nieuws
Foto's Vrachtschepen
Andere Scheepsfoto's
Bijzondere schepen
Schepen >100 jaar
Ansichtkaarten
Historie sluis
Oorlog in de Regio
Historie in de Regio
Andel Toen en Nu
Verhalen
Bodemvondsten
Leuke websites
Andel Wandelt
Foto's vd Tochten
Vragen
Reacties
Contactformulier

                                         DAG 4              

Vertrek en onderweg naar Nijmegen; Stipt 2.15 uur rijden we uit Andel weg en staan net binnen het uur op “onze vaste parkeerplaats “ in Nijmegen.

In Nijmegen t/m de start; Na het dagelijks te voet te overbruggen stukje naar de Wedren hebben we daar alle tijd voor een bekertje koffie voordat we weg gescand worden.

Onderweg t/m de finish; Eigenlijk de gehele dag goed door kunnen lopen behalve in het stampvolle en feestende Cuyk en de pontonbrug erna. Zelfs op de Via Gladiola gaat het heel gestaag door, wel één keer stil gestaan voor de showende verkeerregelende politieagent.

Tijdsduur wandelen; 4:03 – 14:25 uur.

Bijzonderheden over de tocht; Het feest in Grave is pas een voorproefje, want vanaf Cuyk gaat dat maar door en door zelfs na de streep in Nijmegen.

Bijzondere personen(gezelschap); In Mook tref ik Matty Dolman, Henk Dikken en nog meer bekenden van WS78, bij de fruitpost van deze wandelvereniging.

Opvallend; Je houdt het niet voor mogelijk wat langs de gehele route aan de wandelaars aangeboden wordt. Niet alleen snoep, maar ook stukjes komkommer, appel en meloen, worteltjes, zoutjes, worstjes enzovoorts. En dat is niet alleen vandaag maar de vorige drie dagen was het al niet anders.

Muziek; Onderweg(waar weet ik niet meer) spelen meerdere orkestjes gezamenlijk het Amen, Amen, Amen.

Het weer; Uitstekend wandelweer.

Evaluatie; Snel over eens dat het een mooie vierdaagse is geweest.

Terug en onderweg naar Andel; Stukjes gemist (dat kan als je geen rijbeurt hebt) want we zijn zo thuis.

Thuis; Goed om daar te zijn.

Lichamelijke gesteldheid; Behalve wat vermoeidheid verder uitstekend.

 

Voornemen; Zeker wekelijks een wandeltocht en gewoon dagelijks bekijken wat er op me afkomt


                                           DAG 3    

 Vertrek en onderweg naar Nijmegen; Iets wat verlaat weg, en daarom in recordtijd naar Nijmegen gereden.

In Nijmegen t/m de start; Geen tijd voor koffie deze keer.

Onderweg t/m de finish; We hebben een prachtig nieuw stuk (aangelegd door Staatsbosbeheer) in de uiterwaarden van Gennep gelopen, Genneperhuis.

Tijdsduur wandelen; 4.10 – 14.45 uur

Bijzonderheden over de tocht; Anton ging voor de Bolletjestrui, maar bij de beklimming van de Sint-Jansberg vielen de witte bollen spontaan van zijn rode shirt.

Bijzondere personen(gezelschap); Vriendje Pluvius kwam ons uitzwaaien en verrék, een paar uur later stond hij weer langs de kant te zwaaien.

Opvallend; Een goede start is het halve werk en daarom dacht ik dat dag 1 voor 100 km zou staan (de helft van totaal 200). Gisteren 50 en vandaag 50, maakt totaal 200. Het Erekruis is binnen. Snapt u het nog? De Vierdaagse directie in ieder geval niet en daarom moeten we morgen nog 50 km lopen. Maar goed, ons steekt het niet op een dag.

Muziek; John Foggerty  himself stond in Plasmolen “Who’ll stop the rain” live te zingen. Maar het duurde wel even voordat hij dat wist.

Het weer; Plasmolen deed zijn naam volledig eer aan.

Evaluatie; Geen blaartje aan de lucht deze tocht.

Terug en onderweg naar Andel; Opa Anton had een gast aan boord genomen, Tim (die samen met zusje Julia en moeder Astrid ons kwamen inhalen).

Thuis; Princessebonen zo uit de tuin, verser kan niet en dat voel je.

Lichamelijke gesteldheid; Geen drie centjes pijn.

Voornemen; Ik zal eens een brief schrijven naar de Europese Unie, dat al die commissarissen eens een keertje moeten komen meelopen: Allemaal dezelfde kant op.   

                                                 DAG 2 

Vertrek en onderweg naar Nijmegen; Om 2.15 uur gaan we nu ook weer op pad en binnen het uur hebben we geparkeerd in “onze” vaste straat Dan volgt er nog een stukje van een kwartier te voet naar de Wedren.

In Nijmegen t/m de start; We houden het vandaag weer bij een bekertje koffie en het starten loopt ook weer gesmeerd

Onderweg t/m de finish; De eerste uren heerlijk door kunnen lopen maar vanaf 10.00 uur is het in Wijchen gedaan. De 40 kilometer sluit aan en even later ook de 30 kilometer sluiten aan, zodoende een vol parkoers.

Tijdsduur wandelen; 4:05 – 14:00 uur.

Bijzonderheden over de tocht; Van Wijchen tot en met Nijmegen een feest.

Bijzondere personen(gezelschap);  We treffen wandelvriend Bert Faro zittend langs het parkoers bij camping De 3 Linden. Niks aan de hand hoor, hij slaat de Nijmeegse 4daagse een jaartje over. Later nog een stukje met Arie van den Heuvel van wsv de Vrijbuiters opgelopen.

OpvallendHet trotseren van hoogteverschil en onverharde stukken door deelnemers in rolstoelen en wat voor inspanningen dat vergt zoals het lange en gestaag oplopende gedeelte van de van Heemstraweg bij sluis Weurt en even verderop een gedeelte van enkele honderden meters door het gras van een berm.

Muziek; Het Wilhelmus op de Wedren. Voordat we van start gaan, speelt een medewandelaar dit met zijn trompet. En als 2e Country Roads van John Denver wat onderweg op verschillend plaatsen “gedraaid” is.

Het weer; Niet te klagen, briesje wind en alleen in de laatste uren laat de zon zich goed voelen.

Evaluatie; Even kort met wat gerstenat op de Wedren.

Terug en onderweg naar Andel; Geen oponthoud dus voor overdag weer snel thuis.

Thuis; Al snel wat aanloop dus als warme hap maar gepakt wat nog van gisteren over gebleven is.

Lichamelijke gesteldheid; Gaat prima.

Voornemen; Eigenlijk niks bijzonders maar gewoon alles op je af laten komen

                                                                                                 DAG 1

Vertrek en onderweg naar Nijmegen; Om 2.15 uur gaan we op pad en 55 minuten later zijn we er. Alle stoplichten stonden op groen

In Nijmegen t/m de start; De koffie is duurder geworden, maar de start is sneller dan vorig jaar.

Onderweg t/m de finish; Van 4 tot 11 uur lekker door kunnen lopen, daarna komt eerst de 40 km. er bij en even later de 30. Het is nu af en toe schuifelen.

Tijdsduur wandelen; 4.03 – 14.23 uur.

Bijzonderheden over de tocht; Omgekeerde volgorde gelopen en dat geeft tocht een heel ander beeld. In Elst is het nu rustig en in Bemmel des te drukker.

Bijzondere personen(gezelschap); O.a. oud dorpsgenoot en neef Ton van Andel, maar Ton ruikt en ziet bij de start de finish al. Onze vriend Willy Heij (74 jaar !) die aan zijn 59e (!) 4daagse tocht bezig is en als een straaljager langs, tussen en over de overige 50km. lopers vliegt.

Opvallend; Het steeds meer koekeloeren op de smartphone; Zegt een wandelaarster tegen een mede loopster; “even kijken in welke plaats we lopen”, terwijl ze net het bordje Arnhem gepasseerd zijn.

Muziek; Hey Jude (Beatles) in Bemmel

Het weer; Geweldig met een lekker briesje wind.

Evaluatie; Kort en krachtig; zeer tevreden.

Terug en onderweg naar Andel; Voorspoedig, alleen staan alle stoplichten nu op rood.

Thuis; Spinazie om op te sterken.

Lichamelijke gesteldheid; Geen centje pijn.

Voornemen; Morgen voor de buien binnen

Top