HOME
Info Wilhelminasluis
Waaiersluis
Dagelijks Nieuws
Foto's Vrachtschepen
Andere Scheepsfoto's
Bijzondere schepen
Schepen >100 jaar
Ansichtkaarten
Historie sluis
Oorlog in de Regio
Historie in de Regio
Andel Toen en Nu
Verhalen
Bodemvondsten
Leuke websites
Andel Wandelt
Vragen
Reacties
Contactformulier

Gerrit Aartsen  geboren op 30 september 1902 te Beilen

Gerrit Aartsen ligt begraven op het Nationale Ereveld in Loenen, in vak D323 als soldaat van de 2e Rode Kruis Compagnie.
In 1941 krijgt hij een tijdelijk graf in Sliedrecht vanwaar hij op 31 maart 1941 wordt over gebracht naar de Nieuwe Algemene Begraafplaats in Baarn. Weer later worden zijn resten overgebracht naar Ereveld Loenen.

   

 

Op 3 mei 2015 reageert de dochter van Gerrit Aartsen op het Scheepvaartforum waar de ramp aan de orde komt. Greet van Benthem-Aartsen schrijft:

"Het is heel ontroerend het  verhaal te lezen hoe mijn vader de eerste dag van de oorlog gesneuveld is als Rode  Kruissoldaat. Het schip waarop hij zich bevond was op weg naar Sliedrecht en voer op een mijn  die kort tevoren uit een vliegtuig  was afgegooid. 
 Enkele details waren nieuw voor mij, ik was 4 jaar toen ik mijn vader verloor, mijn moeder bleef op 32-jarige leeftijd achter met  4 kinderen, de oudste net 9 geworden, ik de jongste. 
Zij is nooit hertrouwd, werd 76 jaar en was toen 44 jaar weduwe. Door alle herdenkingen dit jaar komt er veel boven en door zomaar wat te googelen kwam ik dit tegen. 
Deze gebeurtenis heeft een groot stempel op mijn leven gedrukt, de zere plek is wel weggestopt maar nooit geheeld. Er werd (erg goed bedoeld) niet over gepraat en dan zoekt het toch z'n weg; de helft van mijn bestaan is altijd een lege bladzij gebleven. Ondanks deze start is mijn leven goed verlopen, ik heb altijd gehoord op mijn vader te lijken en dat vervult met trots!"

 
Zijn naam komt voor op een plaquette op het Stationsplein in Baarn.

   

 Ook komt zijn naam voor op een herdenkingsmonument op de begraafplaats in Sliedrecht.

   

 

 

 

 

                                           terug naar 11 mei 1940     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top