HOME
Info Wilhelminasluis
Dagelijks Nieuws
Sluizen en Keringen
Vrachtschepen
Andere Scheepsfoto's
Bijzondere schepen
Schepen >100 jaar
Ansichtkaarten
Historie sluis
Oorlog in de Regio
Historie in de Regio
Andel Toen en Nu
Verhalen
Bodemvondsten
Vragen
Reacties
Contactformulier

Wie kent deze mensen? Een paar zijn nog onbekend! Reacties graag via het Contactformulier.

Hannie Visser-Kieboom reageerde al snel, zij herkende Cees Westerhout gehurkt rechts. Hans de Weerd gaf een uitgebreide reactie met behoorlijk wat info:
De cursus KCA-depotbeheerder werd meen ik in Dordrecht gegeven en betrof niet de dienstkring maar was directie-breed (Zuid Holland) voor kantonniers. 
Staand v.l.n.r.; Onbekend, Cees Verhey (RWS Stellendam), Teus Blom (Vianen en heeft later RWS verlaten om chauffeur te worden), Carel Midde (Duivelseiland en is nog steeds in dienst als handhaver), Jan van der Vreede (heeft op de Krinkewinkel Gorinchem en op het Duivelseiland gezeten en nu nog actief op de RWS schepen), Dekker (zat op het steunpunt bij de Volkeraksluizen), Piet Hooftman (Dienstkring Nieuwe Waterweg, kanton IJsselmonde, hulpkantonnier/schipper op de boot Hollandsche Ijssel. Later werd dat de Nieuwe Maas)
Zittend v.l.n.r.; Hans de Weerd (steunpunt Andel en is later in dat jaar naar het dienstkringkantoor in Gorinchem verhuisd), Teunisse (Hoek van Holland, zijn vaste maat Teun van der Stelt had zijn roots nog in Rijswijk), Cees Westerhout (Gorinchem, is later overgegaan naar de provincie Zuid Holland en zit nu nog op steunpunt Krinkewinkel).

Wat is er van dit schip geworden?

 Een goede kennis van mij kocht dit schip, een luxe motor, een jaar of 25 geleden van een zekere Vriens. De afmetingen van het schip waren ca. 28 x 5 m. en zeker is dat een Benz motor voor de voortstuwing zorgde.
Deze Vriens gebruikte het schip toen als woning, het lag net binnen de Merwedesluis in Gorinchem. Helaas moest Vriens naar een verzorgingstehuis in Leerdam en dus kwam het schip te koop. 
Mijn kennis vraagt zich af of dit schip later de Disponibel werd, maar zeker ook wat er met het schip is gebeurd nadat hij het na een aantal maanden doorverkocht. Zelf weet hij niet meer de naam van de koper of van het schip toen. 
Reacties graag via het Contactformulier

 
Deelnemers WACU-cursus

Afgebeeld is een groep sluiswachters die in 1957 deelnamen aan een WACU-cursus. WACU staat voor WAterstaatsCUrsus. Herrkend zijn de volgende personen:
Vooraan: links in uniform Boenders, in het midden in uniform Diercks, zittend met hoed Cor Hartog en helemaal rechts Van Boven.
Achteraan staat met hoed Dirk Bok.
De vraag is natuurlijk wie meer personen herkent. Reacties graag via het Contactformulier.
 
 

Een neergestort vliegtuig in 1940

Via de Historische Werkgroep Stichting De Vier Heerlijkheden kreeg ik bovenstaande foto met een neergestort vliegtuig of de noodlanding van een vliegtuig in de Tweede Wereldoorlog.
De vragen zijn:

-Welk type vliegtuig is dit?     Het is een Junker 52 
-Wanneer is deze foto gemaakt? In de meidagen van 1940
-Waar is deze foto gemaakt?
Na te zijn beschoten maakte het toestel een noodlanding op de Rijksweg 13 tussen Rotterdam en Den Haag, in de buurt van Ypenburg.

Reacties graag via het Contactformulier.

 

 

 

 

Top